OM METTE LISBY

Mette Lisby er den første kvindelige stand upper, der slog igennem i Danmark.

Hun debuterede i november 1992 på DINS og efter nogle travle år på klubscenen, begyndte hun at lave TV.

Hun slog sit navn fast i den brede befolkning, både som talkshow vært og satire vært med ugentlige seertal på over en million. Hun blev 3 år i træk kåret som danskernes favorit TV-vært.

Hun spillede hovedrollen i filmatiseringen af bestselleren “Klinkevals”, en rolle hun blev Robert nomineret for.

Hun spillede ligeledes hovedrollen i opfølgeren ”Juliane”, samt den efterfølgende tv-serie, der blev årets mest sete drama på TV2.

 I 2001 turnerede hun Danmark rundt med showet “One Woman Comedy Show”, der blev sendt på TV2. 

I 2004 flyttede hun sammen med sin mand, radio og TV-værten Jesper Bæhrenz, til London. 
Her optrådte hun på klubscenen gennem flere år og var bl.a. på Edinburgh Comedy Festival, ”BBC on The Fringe”, ”The World Stands Up” og gæstede Internationale comedy festivaler verden over, fra Amsterdam til Miami.

I 2009 flyttede Mette til Los Angeles, og her skrev hun, sammen med sin mand flere TV og filmmanuskripter, bl.a. stod de bag en sitcom til Disney Channel. Parret udviklede flere TV-koncepter, herunder en pilot for Comedy Central.

I 7 år skrev Mette Lisby en fast, ugentlig klumme for Søndagsavisen, og hun udgav bøgerne “Det er ikke fordi jeg er umulig – jeg er bare overtræt” og “Det er svært at bevare pessimismen, men jeg prøver”, som begge var opsamlinger af hendes klummer.
Hun har ligeledes skrevet klummer for en række magasiner, også engelske, bl.a. gennem 8 år, en månedlig klumme for Scanmagazine.

I 2013 var hun på Danmarksturne med stand up showet “Fuck! Jeg er i 40’erne”, hvor hun bl.a. talte åbent og humoristisk om hendes udfordringer med ikke at kunne få børn. Showet blev vist på TV2.
Mette indtalte Ellen DeGeneres’ rolle i Pixar animationsfilmen “Dory” på dansk, i “Find Nemo” og “Find Dory”.

I 2019 – 2020 lavede Mette ugentlig, aktuel satire til P1 “Faking News”.
Hun spillede hovedrollen i den amerikanske kortfilm “Mothers Day”.

I 2021 udgav Mette, sammen med Maise Njor, bogen “Hostesaft for sjælen – bund eller resten i håret” – en mailkorrespondance, på forlaget Gyldendal.

 I 2022 flytter Mette tilbage til Danmark. Hun er aktuel med en nyt stand up show “Sex – En comedy Special”, samt talks og foredrag sammen med Maise Njor. 

Hun arbejder på en ny bog, der udkommer i 2023.  

 

For booking

Kontakt mit bookingbureau Agenzy

Copyright © 2021 Mette Lisby |Af: Brandsome
Scroll til toppen